Skip to main content

Medewerkers willen vanop afstand werken

Uit een enquête van Deel bij medewerkers die vaak thuis werken, blijkt dat ze dat zeer belangrijk vinden. Een groot deel van hen zou de baan niet aannemen als ze niet konden werken op afstand.

We praten met Eline Fruytier, de kersverse Sales Manager Mid Market van Deel in de Benelux. De manier waarop zij werkt, is een perfecte afspiegeling van hoe mensen Deel gebruiken in een internationale organisatie.

“Deel heeft namelijk geen kantoren. Iedereen werkt thuis. Slack doet dienst als ons kantoor. Ik vind dat prima. Ik ben de moeder van James, een zoon van anderhalf jaar oud. Op deze manier kan ik perfect de combinatie maken van mijn gezin en een uitdagende carrière, waardoor ik me in mijn kracht voel en heerlijk kan genieten van mijn moederschap en het nastreven van mijn ambitie. Ik organiseer mijn taken zelf en verdeel mijn werk- en familietijd zoals ik dat wil. De manier waarop we bij Deel werken zorgt ervoor dat ik de perfecte balans kan houden tussen de tijd die ik met mijn zoontje doorbreng en de tijd die ik nodig heb om mijn dromen en ambities waar te maken.

Als je met een remote team werkt, is vertrouwen het belangrijkste asset. Als manager moet je vooral je mensen empoweren om hun werk te organiseren en te doen op de manier die hen het beste past. Je zet ze zo in hun kracht wat meteen voor een belangrijke validering zorgt. Daarnaast is goede communicatie cruciaal. Je moet bij asynchroon werken zorgen dat alle informatie die je teamleden nodig hebben, makkelijk beschikbaar is en goede afspraken maken over bereikbaarheid. Ik merk dat mijn collega’s en leidinggevenden veel respect tonen voor tijdslots die ik reserveer voor mijn zoontje. Omdat we bij Deel sturen op output, zal er nooit iemand vragen waarom ik om 8u30 tijd heb geblokkeerd om mijn zoon op school af te zetten. Ook al mijn medewerkers werken thuis. Wel zijn er vaak afspraken en vergaderingen die we dan organiseren in een co-werkruimte. Samen met internationale collega’s zorgen we ook voor ontmoetingen in het echt,” zegt Eline Fruytier.

Zij doet daarmee precies wat de klanten van Deel ook doen. Die zoeken ook het talent dat ze nodig hebben over de hele wereld en hun medewerkers werken daarmee samen, ieder vanuit zijn of haar eigen locatie. “Of ze nu ver of dicht bij elkaar gevestigd zijn, het blijft uiteindelijk thuiswerken of remote work. We weten dat dit bijzonder belangrijk is voor die medewerkers. Deel heeft hierover onlangs een enquête gehouden bij een vijfhonderdtal Belgische werknemers die minstens twee dagen van op afstand werken. Een grote meerderheid van hen (64%) zou niet voor deze werkgever werken als dat niet mogelijk zou zijn. Daarbij komt al snel de vraag of thuiswerken wel zo productief is. Uit de antwoorden kan je afleiden dat de werknemers alvast overtuigd zijn dat ze productiever zijn als ze vanop afstand werken. 76% geeft ook aan dat de leidinggevenden hun bijdrage ook correct inschatten,” zegt Eline Fruytier.

Dat loopt parallel met haar eigen ervaringen met haar teamleden. “Belangrijk is dat je zo iedere werknemer voor zichzelf laat beslissen en dat je daar als leidinggevende goed op inspeelt. Sommigen vinden het prettig om elke dag een check-in te doen. Anderen zullen zelf wel hun werk organiseren en willen liever met rust gelaten worden. Ik speel in op al die individuele behoeften. Als bedrijf willen wij altijd verbeteren. Dit geldt ook voor ons leiderschap. We houden regelmatig enquêtes om te kijken wat goed gaat en waar we kunnen verbeteren.

Uiteindelijk is voor mij het belangrijkste dat ik een purpose heb in mijn werk. Ik wil een betere wereld voor mijn zoontje James. En dat kan door te werken bij Deel. Wij helpen mensen over de hele wereld aan een job. We werken aan een global workforce waar iedereen dezelfde kansen krijgt.”

Via het all-in-one people platform voor het managen van wereldwijde teams van Deel kunnen bedrijven medewerkers aanwerven, betalen en beheren, waar ook ter wereld ze zich bevinden.

Daarbij zorgt Deel voor alle wettelijke verplichtingen en een correcte verloning. Het heeft ook een banklicentie om zelf betalingsdiensten te kunnen leveren. Deel voorziet dat medewerkers in verschillende statuten kunnen werken bij de klant: als bediende, tijdelijk tewerkgestelde, zelfstandige enzovoort. Een aantal bedrijven kiest ervoor om de werknemers op de loonlijst van Deel te laten staan. Dan treedt Deel op als employer of record (EOR). Die constructie biedt zeer grote voordelen voor de bedrijven. Ze kunnen zo goed opgeleide profielen in verre regio’s engageren zonder dat ze zelf een juridische structuur moeten opzetten in dat land. Er is ook geen eigen HR-afdeling ter plaatse nodig. Dat bespaart heel wat tijd zodat nieuwe medewerkers snel productief zijn voor de organisatie.

Eline Fruytier: “Ik weet uit eigen ervaring dat bijvoorbeeld het opzetten van een filiaal in Australië maanden in beslag kan nemen. En daarna kan je pas medewerkers ook effectief in dienst nemen. Dat duurt veel te lang voor bedrijven die vooruit willen. De oplossing van Deel gaat veel sneller: na twee dagen kan je die nieuwe medewerker al laten meewerken aan je eigen doelstellingen. Daarbij hebben we in een honderdtal landen ook gemengde teams van HR-specialisten, juristen en payrollexperts die de klanten kunnen ondersteunen bij hun vragen. Wat ons echt uniek maakt is dat wij alle expertise inhouse hebben.”

Het Deel HR-platform is zo ontworpen dat het meegroeit met een onderneming. Je kan vandaag prima een medewerker in dienst nemen in een land waar je geen entiteit hebt via de EOR-diensten van Deel, maar je kan morgen ook een volledig global team beheren vanuit één platform dat ervoor zorgt dat de processen en data volledig geconsolideerd zijn.

“Deel beschikt in meer dan 100 landen over eigen lokale experts en heeft meer dan 120 juridische entiteiten. Geen enkel ander HR services provider biedt dergelijke dekking, compliance- en lokale ondersteuning binnen één platform. Wie met ons werkt, mag op beide oren slapen, want hun HR- en personeelszaken voldoen altijd aan de verschillende lokale regel- en wetgeving,” voegt Eline Fruytier toe.

Deel is ‘s werelds snelst groeiende SaaS-bedrijf. Het heeft intussen 3500 medewerkers en een annual recurring revenue van meer dan 500 miljoen dollar. Die ARR-ratio is belangrijk voor internetbedrijven die abonnementen verkopen waarbij klanten na een periode kunnen verlengen of opzeggen. Deel is al winstgevend sinds 2022. Het blijft snel groeien, onder meer door overnames.


Over Deel

Deel is het alles-in-één HR- en salarisplatform voor wereldwijde teams. Het helpt bedrijven elk aspect van het managen van een personeelsbestand te vereenvoudigen, van onboarding, compliance en performance management tot wereldwijde salarisadministratie, HRIS en immigratieondersteuning. Deel werkt op een compliant manier voor onafhankelijke aannemers en fulltime werknemers in meer dan 150 landen. Ga voor meer informatie naar Deel.com.

Hr Info

Author Hr Info

More posts by Hr Info

Leave a Reply